Pelan Persaraan (Harmoni)

Produk eTiQa Takaful Harmoni merupakan pelan Takaful Keluarga yang menawarkan perlindungan serta simpanan untuk masa hadapan. Pelan ini ditawarkan kepada individu yang berumur antara 14 hari hingga 60 tahun (pada tarikh lahir akan datang)


Peserta yang menyertai pelan ini akan mendapat manfaat bila berlaku kematian atau kecacatan kekal dan menyeluruh di sepanjang tempoh penyertaan sehingga tamat tempoh sijil.Pelan ini sesuai kepada sesiapa sahaja yang memerlukan perlindungan takaful dan dalam masa yang sama mereka juga memerlukan simpanan untuk masa hadapan. Peserta dibenar mengeluarkan wang dari Akaun Simpanan pada bila bila masa dan tidak dikenakan sebarang kadar faedah (tertakluk kepada terma dan syarat) 

Anda Sentiasa dilindungi dengan nilai perlindungan tinggi

Nilaian perlindungan anda adalah mengikut usia anda.semakin muda anda semakin tinggi perlindungan anda.

Bayaran minimum untuk pelan ini adalah sebanyak Rm80 sahaja. Anda akan menikmati pulangan pelaburan.

Makluman
Untuk makluman prestasi dividen etiqa adalah 6-7% setahun. Nilaian yang hampir sama dengan simpanan asb atau tabung haji. Jika anda menyimpan di tabung haji@asb sekiranya anda meninggal dunia duit akan terus ke amanah raya dan proses untuk waris menuntut wang anda adalah 3-12bulan. Untuk keluarkan duit dari amanah raya waris anda perlukan kos sebanyak 350-Rm3ribu bergantung kepada jumlah duit anda. Setelah itu amanah raya akan memotong duit anda untuk menyelesaikan hutang anda sekiranya anda berhutang personal loan,kredit kad,dan lain-lain hutang. Tentunya waris hanya menerima duit yang sedikit atau pun waris anda terpaksa membayar hutang2 anda.

"Jangan susahkan keluarga anda dan biarkan mereka meminta-minta dari orang lain untuk meneruskan kehidupan selepas ketiadaan anda"

Tambahkan Nilai Pelan Anda

Sekiranya anda ingin menambah nilai Harmoni dengan lebih perlindungan dan kelonggaran,
hanya pilih antara Rider (manfaat tambahan) berikut :-

1. Rider Manfaat Kematian dan kecacatan Akibat Kemalangan.
2. Rider Penyakit Kritikal
3. Rider Pengecualian Sumbangan untuk Penyakit Kritikal.
4. Rider Pendecualian Sumbangan untuk Kematian dan Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal.
5. Rider Manfaat Tunai Hospital.
6. Rider Medical Card                                                                                                                           7. 7. Rider Indemniti Kemalangan.
8. Rider Manfaat Pendapatan Keluarga.
9. Rider Bertempoh.
10. Rider Tambah Nilai Tetap.
 
Sila hubungi saya untuk sebutharga / Quoatation.
Sila Hubungi saya, saya sedia membantu
Kamarul Farid Bin Kassim
Financial Advisor Etiqa Takaful.
0126048152
Whatapps (Klik Je)
Financial Advisor etiQa Takaful

Tiada ulasan:

Catat Ulasan