Cara Bayaran Caruman Pelan Takaful

1. KAEDAH POTONGAN GAJI

Potongan gaji melalui Biro Perkhidmatan Angkasa
Kaedah pembayaran adalah terpakai bagi pemegang polisi yang bekerja dengan agensi-agensi kerajaan. Sila masukkan BPA 1/79 borang yang lengkap untuk memberi kuasa kepada potongan gaji anda.

Potongan gaji melalui Akauntan Negara
Kaedah bayaran dikenakan untuk pemegang polisi Insurans Etiqa kami Berhad yang bekerja dengan agensi-agensi kerajaan. Hanya mengemukakan borang Kebenaran Potongan Gaji yang lengkap kepada kuasa kepada potongan gaji anda.

Potongan gaji melalui Majikan
Kaedah pembayaran adalah terpakai bagi pemegang polisi yang bekerja di syarikat-syarikat swasta. Hanya mengemukakan borang Kebenaran Potongan Gaji yang lengkap kepada kuasa kepada potongan gaji anda.


2. AUTO DEBIT DARI AKAUN BANK
  
Pembayaran premium anda akan ditolak secara automatik daripada simpanan atau akaun semasa anda bank-bank yang mengambil bahagian berikut:
• Maybank
• CIMB
• Bank Simpanan Nasional

Anda boleh mula menikmati kemudahan ini dengan mengemukakan Borang Debit Auto yang lengkap kepada kami.

Arahan Tetap Bank
Anda boleh membuat arahan kepada bank untuk membayar premium polisi anda melalui debit tetap akaun bank anda. Permohonan Arahan Tetap Bank disediakan untuk semua bank. Lawati bank yang terdekat dan melengkapkan Borang Kebenaran Debit Terus dan mengemukakannya kepada Bank.


3. KREDIT KAD
 
Point of Sale - Anda boleh menggunakan kad kredit anda untuk membayar premium polisi anda pada rangkaian cawangan kami
Bayar Auto - Dengan menyerahkan kad kredit selesai bentuk potongan kebenaran kepada kami, premium polisi anda akan ditolak secara automatik daripada kad kredit anda
EzyPay - Anda boleh memilih untuk membayar premium polisi anda pada pelan ansuran tanpa faedah melalui EzyPay dari Maybank Visa & Mastercard.


4. INTERNET BANKING
 
Memberi anda kebebasan dan fleksibiliti untuk menguruskan kewangan peribadi dan perniagaan anda dengan cepat dan mudah 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Bayaran premium boleh dibuat melalui saluran Internet berikut.
• www.maybank2u.com.my
• www.rhbbank.com.my (untuk pelanggan Etiqa Insurance Berhad sahaja)


5. BAYARAN TUNAI / CEK

Anda boleh membuat bayaran secara tunai atau cek di: -
• Rangkaian cawangan Etiqa
Public Bank Berhad
• Bank Simpanan Nasional
• OCBC (Etiqa Insurance Berhad sahaja)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan