Mengenai SayaAsalamualaikum dan selamat sejahtera untuk warga Malaysia

Perkenalan merupakan satu cara untuk lebih rapat dan memahami diri masing-masing. Saya seperti nama di atas merupakan Perunding Kewangan Etiqa Takaful. Memiliki Ijazah Sarjana Muda Pemasaran dari UITM Kampus Bandaraya melaka. Dan kini menetap di Ipoh Perak bersama keluarga tercinta.

Kepakaran saya adalah membantu anda semua (Rakyat Malaysia) untuk merancang satu keperluan yang teramat penting dalam kehidupan iaitu pelan jaminan kewangan diri dan keluarga berkonsep islamik untuk menjamin masa depan anda dan keluarga tercinta.

Blog saya ini akan memberi pelbagai informasi berguna untuk semua untuk merancang kewangan. Industri takaful yang berkembang pesat di harapkan dapat membantu semua orang terutamanya masyarakat melayu untuk mempunyai kesedaran terhadap kepentingan takaful...

Bagi umat islam ingat la janji Allah iaitu :
1) Muda sebelum Tua
2) Sihat sebelum sakit.
3) Kaya sebelum miskin
4) Lapang sebelum Sempit.
5) Hidup sebelum mati.

Menyimpan lah di takaful ketika anda masih muda,sihat,kaya,lapang dan hidup.. Peruntukkan sebahagian gaji 10-20% untuk menyimpan di takaful kerana anda tidak akan menyesal setelah anda tua,sakit,miskin,sempit dan mati.

Hidup ini hanya persingahan sementara.kerana yang lama nya hidup adalah di alam akhirat. Duit bukan lah apa2 bila kita meninggalkan dunia tapi tinggalkan lah duit atau harta kepada anak2 untuk mereka menyambung hidup dan mendoakan yang terbaik untuk kita.

Yang benar


Farid


012-6048152
farid.etiqa@gmail.com
Sila hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai takaful walau di mana jua anda berada
Semoga ilmu yang bermanfaat menjadi bekalan untuk saya di akhirat nanti.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan