Ahad, 12 Julai 2020

Pentingkah medical card?

Assalamualaikum semua.

Tiada istilah medical kad apa yang terbaik tapi medical kad mana yang paling sesuai untuk anda. Untuk apa sebenarnya medical kad ni? ada orang bertanya perlukah medical kad? ada juga yang dah ada medical kad tapi cakap rugi bayar tapi tak guna-guna medical kad tu. Apa sebenarnya medical kad ni dan tujuannya.

Medical kad adalah satu alat kewangan yang di jadikan perlindungan bagi melindungi kewangan apabila anda menghidap penyakit dan memerlukan rawatan di hospital. Medical kad berfungsi untuk melindungi aset-aset dari dileburkan bagi menampung kos rawatan hospital. Bayangkan jika anda sakit anda perlu menjual rumah@kereta bagi menampung kos rawatan.

Ini reality kehidupan. setiap orang inginkan kebebasan dari hutang. Medical kad membantu melindungi kehidupan anda.
Kalau abang Ebby Yus tahu pentingnya medical kad tentu semuanya tak terjejas. Tak de siapa pun minat untuk sakit. Anda rasa Rm150 mahal untuk medical kad tapi bila nak beli benda yang anda minat seperti emas,basikal,rod pancing yang harganya beribu ringgit anda akan kata murah.Sebab anda minat. Sakit tak de siapa minat pun. Berapa harga medical kad? adalah bergantung kepada usia anda,jantina,pekerjaan anda dan lain lagi.
Sila hubungi saya untuk sebutharga / Quoatation.
Sila Hubungi saya, saya sedia membantu
Kamarul Farid Bin Kassim
Financial Advisor Etiqa Takaful.
0126048152
Whatapps (Klik Je)
Financial Advisor etiQa Takaful
1 ulasan: